Jumaat, 11 September 2020

Perpustakaan Mini Di Rumah Cik Misstree

Entry kali ini, aku nak cerita (sebenarnya lebih kepada nak tunjuk :D ) perpustakaan mini di rumah aku di Sungai Petani, Kedah). Pelbagai genre buku menjadi koleksi peribadi aku iaitu novel, agama, umum dan buku-buku ilmiah. Kepada semua pembaca blog aku, mari jemput jamu mata. 

















Kebanyakan buku-buku dalam perpustakaan mini di rumah sudah dibaca oleh aku sekeluarga. Namun, ada juga yang belum dibaca. Aku beli terlebih dahulu buku-buku tersebut, selepas itu aku cari masa yang sesuai untuk membacanya. Aku risau juga hobi aku yang suka membeli dan mengumpul buku-buku kelak memjadikan sebagai tsundoku. Apa itu tsundoku? Tsundoku merupakan perkataan dari bahasa Jepun yang merujuk kepada:



P/S: Sekarang di antara hobi aku ialah mengumpul buku-buku digital dalam format pdf dan aku simpan dalam akaun drive. Kalau mengumpul buku dalam format pdf tanpa membacanya, maka tidak bolehlah seseorang itu digelar tsundoku :D

4 ulasan:

  1. Balasan
    1. Semoga saya berkesempatan baca mana-mana buku yang belum dibaca. Aameen :)

      Padam
  2. Bestnya, saya memang suka kumpul buku jugak, denganharapan 1 hari nanti dapat buat 1 mini library kat rumah hehe :D

    Done follow & letak link di blog saya, jemput singgah ke blog saya juga ya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Semoga impian Syaz Rahim akan jadi kenyataan. Aameen.

      Saya pun dah follow blog awak :)

      Padam